TANKOTANSSI

Tankotanssi eli Pole dance on huippusuosittu liikuntamuoto, joka yhdistelee lattiasta kattoon ulottuvalla tangolla tehtäviä akrobaattisia liikkeitä tanssiin. Tankotanssissa yhdistyvät kuntoilu, kehonhallinta ja esteettisyys ja se kehittääkin erittäin tehokkaasti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Erityisesti keskivartalon ja käsien lihakset kehittyvät nopeasti. Tankotanssi on alun perin lähtöisin akrobaattisesta, lähinnä miesten harjoittamasta sirkuslajista, jota kutsutaan kiinalaiseksi tolpaksi. Tangolla tehdään erilaisia pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä, joita yhdistellään sujuvaksi kokonaisuudeksi. Tankotanssin avulla pääset huippukuntoon hauskalla tavalla!

Tankotanssin tekniikkatunneilla harjoitellaan tunnin vaikeustason mukaisia teknisiä liikkeitä. Tunnilla tehdään pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä ja pitoja tangolla. Koreotunneilla tehdään vaihtuvia tanssillisia ja tangolla tehtäviä liikkeitä yhdisteleviä koreografioita musiikin mukaan. Viikottaiset tankotanssituntimme sekä varaustilanteen tunneille näet varausjärjestelmästämme. Sinulle sopivan tankotanssitunnin löydät tutustumalla tuntikuvauksiin alla.
 
Järjestämme myös ykstyistunteja ryhmille. Lisää tietoa polttareista, synttäreistä, koulujen liikuntatunneista tai työpaikan TYKY-päivistä löydät täältä.


KENELLE TANKOTANSSI SOPII?

Tankotanssin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa liikunta- tai tanssitaustaa, vaan kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta voi osallistua tunneille. Tankotanssi tarjoaa loputtomasti uusia fyysisiä haasteita ja siksi siinä voi kehittyä jatkuvasti. Tunneillemme ikäraja on 14 vuotta. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joten jokainen saa yksilöllistä opetusta. Tarjoamme monipuolisen valikoiman tankotanssitunteja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivat tunnit. Tankotanssia ei suositella raskaana oleville. 

Voit aloittaa milloin vaan. Katso tuntikuvaukset alta. Ensimmäistä kertaa tankotanssitunnille tuleville suosittelemme Tankotanssin kokeilutuntia (60min, 10€). 

VARUSTEET

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet tyköistuvat shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Tunnilla ollaan avojaloin, mutta halutessasi voit käyttää sukkia tai tossuja. Sormukset ja muut käsikorut on otettava pois tunnin ajaksi. Vartalovoiteiden ja käsivoiteiden käyttöä ennen tuntia kannattaa välttää. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.