TANKOTANSSI

Tankotanssi eli Pole dance on huippusuosittu liikuntamuoto, joka yhdistelee lattiasta kattoon ulottuvalla tangolla tehtäviä akrobaattisia liikkeitä tanssiin. Tankotanssissa yhdistyvät kuntoilu, kehonhallinta ja esteettisyys ja se kehittääkin erittäin tehokkaasti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Erityisesti keskivartalon ja käsien lihakset kehittyvät nopeasti. Tankotanssi on alun perin lähtöisin akrobaattisesta, lähinnä miesten harjoittamasta sirkuslajista, jota kutsutaan kiinalaiseksi tolpaksi. Tangolla tehdään erilaisia pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä, joita yhdistellään sujuvaksi kokonaisuudeksi. Tankotanssin avulla pääset huippukuntoon hauskalla tavalla!

Tankotanssin tekniikkatunneilla harjoitellaan tunnin vaikeustason mukaisia teknisiä liikkeitä. Tunnilla tehdään pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä ja pitoja tangolla. Koreotunneilla tehdään vaihtuvia tanssillisia ja tangolla tehtäviä liikkeitä yhdisteleviä koreografioita musiikin mukaan. Viikottaiset tankotanssituntimme sekä varaustilanteen tunneille näet varausjärjestelmästämme. Sinulle sopivan tankotanssitunnin löydät tutustumalla tuntikuvauksiin alla.
 
Järjestämme myös ykstyistunteja ryhmille. Lisää tietoa polttareista, synttäreistä, koulujen liikuntatunneista tai työpaikan TYKY-päivistä löydät täältä.

Kuva: Elisa Riekki

KENELLE TANKOTANSSI SOPII?

Tankotanssin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa liikunta- tai tanssitaustaa, vaan kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta voi osallistua tunneille. Tankotanssi tarjoaa loputtomasti uusia fyysisiä haasteita ja siksi siinä voi kehittyä jatkuvasti. Tunneillemme ikäraja on 14 vuotta. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joten jokainen saa yksilöllistä opetusta. Tarjoamme monipuolisen valikoiman tankotanssitunteja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivat tunnit. Tankotanssia ei suositella raskaana oleville. 

Voit aloittaa milloin vaan. Katso tuntikuvaukset alta. Ensimmäistä kertaa tankotanssitunnille tuleville suosittelemme Tankotanssin kokeilutuntia (60min, 10€). 

VARUSTEET

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet tyköistuvat shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Tunnilla ollaan avojaloin, mutta halutessasi voit käyttää sukkia tai tossuja. Sormukset ja muut käsikorut on otettava pois tunnin ajaksi. Vartalovoiteiden ja käsivoiteiden käyttöä ennen tuntia kannattaa välttää. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

TANKOTANSSIN TUNTIKUVAUKSET

Tuntikuvausten perusteella löydät itsellesi sopivan tankotanssitunnin. Huomaathan, että oman turvallisuutesi vuoksi, edellisen taitotason liikkeet on oltava hallussa ennen kuin osallistut ylemmälle taitotasolle.

TANKOTANSSI TEKNIIKKA
 • Pole1 Aloittelijoille soveltuvalla tankotanssin tekniikka tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdysten/spinnien harjoittelua. Tunnilla tehdään myös ensimmäisiä helppoja inversio-, eli pää alaspäin tehtäviä, liikkeitä tangolla. Tunnille tullessasi olethan käynyt Tankotanssin kokeilutunnin. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole1 ja 2 Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo jonkin aikaa Pole1 tunnilla. Tunnilla harjoitellaan vaativampia tankotanssin spinnejä, kiipeilyjä ja liikkeiden yhdistämistä lyhyiksi sarjoiksi/komboiksi. Jos olet epävarma siitä voitko siirtyä Pole1 tunnilta tälle tunnille, kysy rohkeasti ohjaajiltamme! Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole2 Tälle tunnille tultaessa liikevaatimuksina on Pole1 ja 2 tason perusliikkeiden, kuten invertin ja krusifiksin, osaaminen. Tunnilla harjoitellaan myös perustekniikkaa jota tarvitaan pyörivällä spinny tangolla. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole2 ja 3 Tunnilla harjoitellaan haastavampia tankoteknisiä liikkeitä, spinnejä, lyhyitä transitioita sekä sarjoja/ komboja. Tunti soveltuu sinulle jos Pole2 tunnilla tehtävät liikkeet alkavat olla hallussa ja haluat lisähaastetta treeniin. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole3 Tankotanssin tekniikka tunnilla opetellaan tekemään variaatioita 2 ja 3 tason spinneistä ja inversioliikkeistä sekä yhdistämään niitä näyttäviksi lyhyiksi komboiksi. Painopiste tällä tunnilla on jokaisen omien vahvuuksien kehittämisen lisäksi tankotanssin oikeanlaisen ja turvallisen tekniikan opettelussa. Tunnilla treenataan myös spinny - tangolla. Tunti soveltuu kaikille tasosta 2 tai 2 ja 3 eteenpäin. Tunnin kesto on 60 min.

SPINNI TUNNIT

 • Spinnit avoin taso tunnilla tutustutaan spinny - tankoon ja opetellaan spinnitanko tekniikkaa sekä erilaisia pyörähdyksiä pyörivällä tangolla. Spinni Pole tunti sopii sinulle jos olet käynyt jo muutamalla Pole1 tunnilla ja hallitset peruspyörähdykset. Tällä tunnilla liikkeitä harjoitellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaan soveltaen omalle lähtötasollesi sopiviksi (helppo, keskivaikea ja vaikeutettu). Kyseessä on pienryhmä ohjaus (maks,.6 osallistujaa). Tule rohkeasti kokeilemaan spinnillä! Tunnin kesto on 60 min. 
 • Power Spinnit tunnilla opetellaan lihaskuntoa ja varsinkin keskivartalon lihasvoimaa sekä notkeutta kehittäviä haastavampia pyörähdysliikkeitä staattisella ja spinnaavalla tangolla. Tullessasi tälle tunnille olethan ottanut jo haltuun spinnitekniikan perusteet Spinnit avoin taso tai muilla tankotekniikka tunneillamme. Tunnin kesto on 60 min.


 TANKOTEKNIIKKA MUUT TUNNIT
 • Pole Trixx avoin taso tankotanssin tempputunnilla treenataan erilaisia kuperkeikkoja, hyppyjä, kärrynpyöriä, käsilläseisontoja, silta - liikkeitä, swingejä, droppeja ja hyppyjä tangolla ohjaajan antamien ohjeiden mukaan. Painopiste tunnilla on henkilökohtaisessa ja turvallisessa treenissä jonka takia tunnit toteutetaan pienryhmissä (maks.8 osallistujaa). Temppuja opetellaan turvallisesti soveltaen ne lähtötasosi mukaiseksi (tasoilla helppo, keskivaikea ja vaikeutettu). Tunti sopii kaikille Pole1 eteenpäin kun tahdot tehokkaasti kehittää kehonhallintaa ja akrobatiataitojasi tangolla. Tunnin kesto on 60 min.
 • Aysha koulu tunnilla opetellaan Aysha - liikkeen perusversio ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Ayshasta. Oletpa aloitteleva ilma - akrobaatti tai tason 3 taitoinen tankotaituri, tämä tunti soveltuu sinulle kun tahdot oppia uutta ja tahdot lisähaastetta sekä nopeaa kehitystä treeniin. Aysha liikkeen opittuasi etenet helpommin ja nopeasti vaikeampiin tankotanssin ilma - akrobatia liikkeisiin. Tunti edellyttää invertin osaamista. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole Flexy tunnilla harjoitellaan notkeutta tangolla yhdistäen ne tankoliikkeisiin staattisella (ei pyörivällä) tangolla. Tunnilla opetettuja liikkeitä voidaan muokata eri lähtötasoille sopiviksi variaatioiden kautta (helppo, keskivaikea ja vaikeutettu). Tämä tunti sopii kaikille notkeuttaan kehittämään haluaville tankotanssijoille Pole1 eteenpäin. Tunnin kesto on 60 min.
 • Flipit+Twistit tunnilla painopiste on henkilökohtaisessa ja turvallisessa treenissä jonka takia tunnit toteutetaan pienryhmissä (maks.6 osallistujaa). Näillä tunneilla opetellaan erilaisia dynaamisia flippejä+twistejä (hyppyjä, pyörimisiä, heilureita, piruetteja) lattialla tankoa apuna käyttäen ja taitotason mukaan ilmassa. Tunnilla tutustutaan perustekniikkaan vauhdinotoissa, hypyissä, swingeissä, osallistujien taitojen mukaan myös helpoissa volteissa ja kärrynpyörissä. Tällä tunnilla opit varmasti uutta!  Tunti sopii parhaiten akrobatiasta kiinnostuneille ja tankotemppuilijoille Pole1 ja 2 tasosta eteenpäin. Tunnin kesto on 60min.
 • Fonji 2/3 tunnilla opetellaan Fonji - liikkeen perusversio (edellyttää hartia invertin osaamista) ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Fonjista. Kyseessä on pienryhmä tunti (maks.6 osallistujaa). Tullessasi tunnille onhan sinulla jo Pole2 tason tekniikkataidot. Tunnin kesto on 60min.

TANSSILLISET TANKOTUNNIT
 • Pole Koreo avoin taso tunnilla pääpaino on tankotanssin liikekielen ja itseilmaisun opettelussa. Tunnilla tanssitaan koreografia joka ei edellytä invertin tai minkään erityisten tankoliikkeiden osaamista tullessasi tunnille. Tunti sopii kaikentasoisille tanssijoille Pole1 tasosta eteenpäin ja mukaan voit tulla koska tahansa. Kyseessä on pienryhmä ohjaus (maks.8 osallistujaa). Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Flow avoin taso tunnilla opetellaan tanssin flowta (jatkuvuus, sulavuus, helppous). Tanssiliikkeet käydään ensiksi läpi yksitellen jonka jälkeen ne yhdistetään helposti omaksuttavaksi lyhyeksi rutiiniksi. Kyseessä on pienryhmä ohjaus (maks.8 osallistujaa). Kuten Pole Koreo tunneilla, tälläkään tunnilla ei tarvitse osata inverttiä vaan keskitytään nauttimaan tanssimisesta! Tunnin kesto on 60 min.
 • Heels - korkkaritankotanssia tunnilla opetellaan liikkeitä kävelystä lähtien ja tanssitaan lyhyitä koreografioita tangolla korkokengissä. Tunti sisältää alkulämmittelyt (ilman kenkiä), kävelyharjoittelut tangolla, supernaiselliset korkkaritanssisarjat ja loppuvenyttelyt (ei kenkiä). Korkkaritankotanssia tunti sopii kaikille tankotanssijoille, jotka haluavat oppia tanssimaan korkokengissä. Alussa suosittelemme tanssimista matalilla koroilla (3cm) ja korkkaritanssitaitojen kertyessä siirtymistä higher heels. Huomioithan myös ettei korkkareista saa jäädä jälkiä tanssisalin lattiaan. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Exotic (all levels) tunnilla opetellaan eksoottisen tanssin liikekieltä ja perusliikkeitä, kuten piruetteja, heel clack:jä, leg wavejä ja bodyrolleja, pehmeitä ja matalia spinnejä sekä trixxejä. Tanssiliikkeet käydään ensiksi läpi yksitellen jonka jälkeen ne yhdistetään helposti omaksuttavaksi lyhyeksi sensuelliksi rutiiniksi. Ota mukaan säärystimet ja halutessasi korkkarit/ platform - kengät (kengistä ei saa jäädä jälkiä lattiaan). Tunnin kesto on 60 min.


KEHONHALLINTA JA KEHONHUOLTO
 • Handstands+Akro alkeet tunnilla opetellaan käsilläseisonnan perusteita ja variaatioita ilman tankoa, mutta myös tankoa apuna käyttäen, osallistujien lähtötason mukaan. Tunnille osallistuminen ei edellytä sinun tietävän mitään käsilläseisonnasta vaan harjoittelussa voidaan lähteä liikkeelle aivan alkeista oppien ensiksi hartiaseisonta. Molemman oppiminen kehittää keskivartalon lihaksia ja omaa kehonhallintaa nopeasti sekä tekee mahdolliseksi useat tangolla tehtävät temput ja näyttävät akrobaattiset asennot. Tunnin kesto on 60min.
 • Akrobatia+Kehonhallinta tunnilla tutustutaan lattia - akrobatian perustekniikkaan ja liikkeisiin ilman tankoa. Tunti on tarkoitettu tukiharjoitteluksi ja lisätreeniksi kaikille tankotanssijoille. Varusteeksi tunneille riittävät joustavat liikuntavaatteet. Voit olla avojaloin tai käyttää halutessasi sukkia tai tossuja. Soveltuu kaikille! Tunnin kesto on 60 min.
 • Syvävenyttely tuntuuko, että tarvitset lisää voimaa ja notkeutta? Tankotanssin tai rengastrapetsin tunneilla venyttelyt jäävät liian lyhyiksi? Tunnilla venytellään kaikki suuret lihakset tehokkaasti tanssijoille soveltuvien pitkäkestoisten venytysliikkeiden avulla jotka auttavat lihaksia palautumaan ja rentouttavat. Tunti voi sisältää myös liikkuvuutta lisääviä lyhytkestoisia venytysliikkeitä. Venyttely aloitetaan aina pienellä alkuverryttelyllä. Kehonhuoltotunneilla kasvatat kuntoa, hankit lisää lihaksia sekä parannat notkeutta. Varusteeksi kehonhuoltotunneille riittävät joustavat liikuntavaatteet. Voit olla avojaloin tai käyttää halutessasi sukkia tai tossuja. Soveltuu kaikille! Tunnin kesto on 60 min.
 • Kehonhuolto : FitPower tunnilla pääpaino on voimaharjoittelussa jonka avulla pyritään parantamaan tankotanssijan lihaskuntoa ja kestävyyttä. Tunti sisältää 15 min alkulämmittelyn, 30 min nopeasykkeisen harjoitteluosuuden ja 15 min tehokkaat loppuvenyttelyt/rentoutumisen kehon palautumiseksi. Varusteeksi kehonhuoltotunneille riittävät joustavat liikuntavaatteet. Voit olla avojaloin tai käyttää halutessasi sukkia tai tossuja. Soveltuu kaikille! Tunnin kesto on 60min.

WORKSHOPIT JA INTENSIIVITUNNIT

Viikkotuntien lisäksi järjestämme workshoppeja sekä intensiivitunteja viikonloppuisin. Mikäli haluat päästä kerralla kunnolla lajiin mukaan, kannattaa hakeutua tutustumistunnille. Workshopeista ja intensiivitunneista tiedotetaan nettisivuilla kohdassa AJANKOHTAISTA sekä North Pole Dance Companyn facebook-sivulla. 
 • Tankotanssin kokeilutunti (10€) Jos haluat intensiivisen startin lajiin, suosittelemme Tankotanssin kokeilutuntia joita pidetään joka viikko. Tankotanssin kokeilutunti sisältää 60 min pitkän alkeistiivistunnin, jonka aikana perusteet tulevat tutuiksi. Tankotanssin kokeilutunnin hinta on 10 €.

TANGOT

Salillamme on yhteensä 11 tankoa, joista 7 kappaletta on kotimaisia Fitpole Spin -tankoja ja 4 kpl kromisia X-Pole Expert -tankoja. Korkeimmat tangot ovat 3,7 m.