TANKOTANSSI

Tankotanssi eli Pole dance on huippusuosittu liikuntamuoto, joka yhdistelee lattiasta kattoon ulottuvalla tangolla tehtäviä akrobaattisia liikkeitä tanssiin. Tankotanssissa yhdistyvät kuntoilu, kehonhallinta ja esteettisyys ja se kehittääkin erittäin tehokkaasti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Erityisesti keskivartalon ja käsien lihakset kehittyvät nopeasti. Tankotanssi on alun perin lähtöisin akrobaattisesta, lähinnä miesten harjoittamasta sirkuslajista, jota kutsutaan kiinalaiseksi tolpaksi. Tangolla tehdään erilaisia pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä, joita yhdistellään sujuvaksi kokonaisuudeksi. Tankotanssin avulla pääset huippukuntoon hauskalla tavalla!

Tankotanssin tekniikkatunneilla harjoitellaan tunnin vaikeustason mukaisia teknisiä liikkeitä. Tunnilla tehdään pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä ja pitoja tangolla. Koreotunneilla tehdään vaihtuvia tanssillisia ja tangolla tehtäviä liikkeitä yhdisteleviä koreografioita musiikin mukaan. Viikottaiset tankotanssituntimme sekä varaustilanteen tunneille näet varausjärjestelmästämme. Sinulle sopivan tankotanssitunnin löydät tutustumalla tuntikuvauksiin alla.
 
Järjestämme myös ykstyistunteja ryhmille. Lisää tietoa polttareista, synttäreistä, koulujen liikuntatunneista tai työpaikan TYKY-päivistä löydät täältä.

Kuva: Elisa Riekki

KENELLE TANKOTANSSI SOPII?

Tankotanssin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa liikunta- tai tanssitaustaa, vaan kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta voi osallistua tunneille. Tankotanssi tarjoaa loputtomasti uusia fyysisiä haasteita ja siksi siinä voi kehittyä jatkuvasti. Tunneillemme ikäraja on 14 vuotta. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joten jokainen saa yksilöllistä opetusta. Tarjoamme monipuolisen valikoiman tankotanssitunteja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivat tunnit. Tankotanssia ei suositella raskaana oleville. 

Voit aloittaa milloin vaan. Katso tuntikuvaukset alta. Ensimmäistä kertaa tankotanssitunnille tuleville suosittelemme Tankotanssin tutustumistuntia (75min, 19€). 

VARUSTEET

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet tyköistuvat shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Tunnilla ollaan avojaloin, mutta halutessasi voit käyttää sukkia tai tossuja. Sormukset ja muut käsikorut on otettava pois tunnin ajaksi. Vartalovoiteiden ja käsivoiteiden käyttöä ennen tuntia kannattaa välttää. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

TANKOTANSSIN TUNTIKUVAUKSET

Tuntikuvausten perusteella löydät itsellesi sopivan tankotanssitunnin. Huomaathan, että oman turvallisuutesi vuoksi, edellisen taitotason liikkeet on oltava hallussa ennen kuin osallistut ylemmälle taitotasolle.

TANKOTANSSI TEKNIIKKA
 • Pole1 Aloittelijoille soveltuvalla tankotanssin tekniikka tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdysten/spinnien harjoittelua. Tunnilla tehdään myös ensimmäisiä helppoja inversio-, eli pää alaspäin tehtäviä, liikkeitä tangolla. Tunnille tullessasi olethan käynyt Tankotanssin tutustumistunnin. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole1- 2 Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo jonkin aikaa Pole1- tunnilla. Tunnilla harjoitellaan vaativampia tankotanssin spinnejä, kiipeilyjä ja liikkeiden yhdistämistä lyhyiksi sarjoiksi/komboiksi. Jos olet epävarma siitä voitko siirtyä Pole1 tunnilta tälle tunnille, kysy rohkeasti ohjaajiltamme! Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole2 Tälle tunnille tultaessa liikevaatimuksina on Pole1-2 tason perusliikkeiden, kuten invertin ja krusifiksin, osaaminen. Tunnilla harjoitellaan myös perustekniikkaa jota tarvitaan pyörivällä spinny tangolla. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole2- 3 Tunnilla harjoitellaan haastavampia tankotekniikan liikkeitä, spinnejä, lyhyitä transitioita sekä sarjoja/ komboja. Tunti soveltuu sinulle jos Pole2- tunnilla tehtävät liikkeet alkavat olla hallussa tai tahdot lisähaastetta treeniin. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole3- 4 Tankotanssin tekniikka tunnilla opetellaan tekemään variaatioita 2-3 tason spinneistä ja inversioliikkeistä sekä yhdistämään niitä näyttäviksi lyhyiksi komboiksi. Painopiste tällä tunnilla on jokaisen omien vahvuuksien kehittämisen lisäksi tankotanssin oikeanlaisen ja turvallisen tekniikan oppimisessa. Osa liikkeistä tehdään spinny - tangolla. Tunti soveltuu kaikille tasosta 2 ja 2-3 ylöspäin. Tunnin kesto on 60 min.

MUUT TANKOTUNNIT

 • Pole Ballet  Tämä tanssillinen tunti on tarkoitettu sinulle, joka rakastat kauniita linjoja ja soljuvaa liikettä! Tunnilla pääset tutustumaan baletin maailmaan hauskalla, mutta tehokkaalla tavalla. Teemme harjoituksia niin tangon äärellä kuin keskilattiallakin. Tunti soveltuu niin ensikertalaisille kuin lajia jo harrastaneillekin eikä vaadi tankotanssiosaamista. Tunnille kannattaa varata mukaan pehmeät balettitossut tai sukat. Tunnin kesto on 60min.
 • Open Level Pole Tricks Open Level tunnilla opetellaan temppuja tangolla kuten kuperkeikkoja, käsilläseisontoja, silta - liikkeitä, swingejä, hyppyjä, tiputuksia, kärrynpyöriä jne. ohjaajan antamien ohjeiden mukaan soveltaen omalle lähtötasolle sopiviksi. Tunnilla ohjaaja antaa liikkeistä helpon, keskivaikean ja haastavan version. Tunti sopii siis kaikille Pole1 tasosta eteenpäin. Tällä tunnilla kiinnitetään huomiota siihen että saat henkilökohtaista ohjausta tempputekniikkaan. Tunnin kesto on 60 min.
 • Tankotanssi: Tricks jatkotaso Tunti on tempputunti Pole1-2 ja 2-3 tasojen välillä, tunnin kesto on 60 min. 
 • Ilmapiruetit Tunnilla opetellaan Pole 1-2 tasosta eteenpäin helppoja ilmapiruetteja sekä pyörähdyksiä tangolla lattialla sekä ilmassa. Tunnilla lähdetään liikkeelle tekniikka - alkeista eli sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ilmapirueteista tullessasi tälle tunnille. Tunti soveltuu sinulle joka tahdot hioa ilma-akrobatia tekniikkaasi ja liikkuvuuttasi tangolla. Jokaisen tunnin jälkeen olet varmasti oppinut jonkin uuden kauniin liikkeen tangolla! Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Acrobasics Tunnilla tutustutaan tangolla tehtäviin lattia - akrobatia liikkeisiin. Tunti soveltuu tukiharjoitteluksi ja lisätreeniksi kaikentasoisille tankotanssijoille. Tunnin kesto on 60 min.
 • Open Level Pole Spinny Tunnilla tutustutaan spinny - tankoon ja opetellaan erilaisia spinnejä, pitoja ja lyhyitä liikesarjoja pyörivällä tangolla. Open level tunti soveltuu sinulle joka olet käynyt jo muutamalla Pole1 tunnilla ja hallitset peruspyörähdykset. Tunnilla harjoitellaan ohjaajan antamia liikkeitä (helppo, keskivaikea ja haastava versio) oman lähtötason mukaan. Tunnin kesto on 60 min. 
 • Power Spinny Tunnilla opetellaan lihaskuntoa ja varsinkin keskivartalon lihasvoimaa sekä notkeutta kehittäviä pyörähdysliikkeitä staattisella ja spinnaavalla tangolla. Tällä tunnilla tulee varmasti hiki! Tunnin kesto on 60 min.
 • Open Level Pole Coreo  Tunnilla tanssitaan lyhyt muutaman minuutin pituinen tanssikoreografia. Tunnilla pääpaino on tankotanssin liikekielen ja itseilmaisun opettelussa. Tunti soveltuu kaikille tankotanssijoille Pole1 tasosta eteenpäin ja mukaan voit tulla koska tahansa. Tunnin kesto on 60 min.
 • Open Level Pole Flow Tunnilla opetellaan tangolle / tangolta siirtymä- ja perusliikkeitä lattialla sekä tanssin flowta (jatkuvuus, sulavuus, helppous). Tanssiliikkeet käydään läpi yksitellen, jonka jälkeen ne yhdistetään helposti omaksuttavaksi lyhyeksi rutiiniksi. Suosittelemme että otat mukaan tunnille säärystimet. Tunnin taso on avoin ja se soveltuu siis kaikille! Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Exotic Tunnilla opetellaan eksoottisen tanssin liikekieltä ja perusliikkeitä, kuten piruetteja, heel clack:jä, leg wavejä ja bodyrolleja, pehmeitä spinnejä ja twerkkausta. Ota mukaan säärystimet ja halutessasi korkkarit/ platform - kengät (kengistä ei saa jäädä jälkiä lattiaan). Tunti soveltuu kaikentasoisille tankotanssijoille. Tunnin ikäraja on 16 vuotta. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Flexy Tunnilla opetellaan notkeutta vaativia perusliikkeitä, kuten skorpionia ja jadea tangolla, sekä eri lähtötasoille soveltuvia variaatioita monista muista liikkeistä. Tunti soveltuu parhaiten osaamistasoltaan Pole 1 ja Pole 1-2 tunneilla treenaaville. Tunnin kesto on 60 min.
 • Aysha koulu Tunnilla opetellaan Aysha - liikkeen perusversio ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Ayshasta. Oletpa aloitteleva ilma - akrobaatti tai tason 4 taitoinen tankotaituri, tämä tunti soveltuu sinulle jos kaipaat lisähaastetta ja kehitystä treeniin. Tunti ei edellytä invertin osaamista, mutta se on suositeltavaa osallistuttaessa . Tunnin kesto 60 min.
 • Fonji Tunnilla opetellaan Fonji - liikkeen perusversio (edellyttää hartia invertin osaamista) ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Fonjista. Tunti edellyttää perus invertin osaamista hyvin. Tunnin kesto on 60min.
 • Russian split Tunnilla opetellaan Russian split - liikkeen perusversio lattialla (soveltuu Pole1 tason treenaajille) ja osallistuen lähtötason mukaan ohjaajan antamia vaativampia versioita kyseisestä tankoliikkeestä (aina Pole4 tasolle asti). Russian split on klassisimpia tankoakrobatia liikkeitä ja oikeassa ohjauksessa sinäkin opit tämän kehonhallintaa edellyttävän liikkeen helposti! Tunnin kesto on 60min.
 • Flips + Spins Tunnilla opetellaan erilaisia dynaamisia flippejä tangolla ja lattialla vieressä tankoa apuna käyttäen oman lähtötasosi mukaan. Tunnilla tutustutaan perustekniikkaan vauhdinotoissa, hypyissä, helpoissa, swingeissä, kuperkeikoissa, helpoissa volteissa ja kärrynpyörissä. Tunti soveltuu parhaiten tankotemppuilijoille Pole 1-2 tasosta eteenpäin. Tunnin kesto on 60min.

WORKSHOPIT JA INTENSIIVITUNNIT

Viikkotuntien lisäksi järjestämme workshoppeja sekä intensiivitunteja viikonloppuisin. Mikäli haluat päästä kerralla kunnolla lajiin mukaan, kannattaa hakeutua tutustumistunnille. Workshopeista ja intensiivitunneista tiedotetaan nettisivuilla kohdassa AJANKOHTAISTA sekä North Pole Dance Companyn facebook-sivulla. 
 • Tankotanssin tutustumistunti Jos haluat intensiivisen startin lajiin, suosittelemme Tankotanssin tutustumistuntia, joita pidetään viikonloppuisin. Tankotanssin tutustumistunti sisältää 75 min pitkän alkeistiivistunnin, jonka aikana perusteet tulevat tutuiksi. Tankotanssin tutustumistunnin hinta on 19 €.

TANGOT

Salillamme on yhteensä 11 tankoa, joista 7 kappaletta on kotimaisia Fitpole Spin -tankoja ja 4 kpl kromisia X-Pole Expert -tankoja. Korkeimmat tangot ovat 3,7 m.