TANKOTANSSI

Tankotanssi eli Pole dance on huippusuosittu liikuntamuoto, joka yhdistelee lattiasta kattoon ulottuvalla tangolla tehtäviä akrobaattisia liikkeitä tanssiin. Tankotanssissa yhdistyvät kuntoilu, kehonhallinta ja esteettisyys ja se kehittääkin erittäin tehokkaasti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Erityisesti keskivartalon ja käsien lihakset kehittyvät nopeasti. Tankotanssi on alun perin lähtöisin akrobaattisesta, lähinnä miesten harjoittamasta sirkuslajista, jota kutsutaan kiinalaiseksi tolpaksi. Tangolla tehdään erilaisia pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä, joita yhdistellään sujuvaksi kokonaisuudeksi. Tankotanssin avulla pääset huippukuntoon hauskalla tavalla!

Tankotanssin tekniikkatunneilla harjoitellaan tunnin vaikeustason mukaisia teknisiä liikkeitä. Tunnilla tehdään pyörähdyksiä sekä kiipeilyjä ja pitoja tangolla. Koreotunneilla tehdään vaihtuvia tanssillisia ja tangolla tehtäviä liikkeitä yhdisteleviä koreografioita musiikin mukaan. Viikottaiset tankotanssituntimme sekä varaustilanteen tunneille näet varausjärjestelmästämme. Sinulle sopivan tankotanssitunnin löydät tutustumalla tuntikuvauksiin alla.
 
Järjestämme myös ykstyistunteja ryhmille. Lisää tietoa polttareista, synttäreistä, koulujen liikuntatunneista tai työpaikan TYKY-päivistä löydät täältä.

Kuva: Elisa Riekki

KENELLE TANKOTANSSI SOPII?

Tankotanssin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa liikunta- tai tanssitaustaa, vaan kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta voi osallistua tunneille. Tankotanssi tarjoaa loputtomasti uusia fyysisiä haasteita ja siksi siinä voi kehittyä jatkuvasti. Tunneillemme ikäraja on 14 vuotta. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joten jokainen saa yksilöllistä opetusta. Tarjoamme monipuolisen valikoiman tankotanssitunteja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivat tunnit. Tankotanssia ei suositella raskaana oleville. 

Voit aloittaa milloin vaan. Katso tuntikuvaukset alta. Ensimmäistä kertaa tankotanssitunnille tuleville suosittelemme Tankotanssin tutustumistuntia (75min, 19€). 

VARUSTEET

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet tyköistuvat shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Tunnilla ollaan avojaloin, mutta halutessasi voit käyttää sukkia tai tossuja. Sormukset ja muut käsikorut on otettava pois tunnin ajaksi. Vartalovoiteiden ja käsivoiteiden käyttöä ennen tuntia kannattaa välttää. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

TANKOTANSSIN TUNTIKUVAUKSET

Tuntikuvausten perusteella löydät itsellesi sopivan tankotanssitunnin. Huomaathan, että oman turvallisuutesi vuoksi, edellisen taitotason liikkeet on oltava hallussa ennen kuin osallistut ylemmälle taitotasolle.

TANKOTANSSI TEKNIIKKA
 • Pole1 Aloittelijoille soveltuvalla tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdysten harjoittelua. Tunnilla tehdään myös ensimmäisiä helppoja inversio-, eli pää alaspäin tehtäviä, liikkeitä tangolla. Tunnille tullessasi olethan käynyt Tankotanssin tutustumistunnilla. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole1/2 Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo jonkin aikaa Pole1 - tunnilla. Tunnilla harjoitellaan vaativampia pyörähdyksiä, kiipeilyjä ja liikkeiden yhdistämistä. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole2 Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo jonkin aikaa Pole1/2 - tunnilla. Liikevaatimuksina on Pole1/2 tason perusliikkeiden, kuten invertin ja krusifiksin, osaaminen. Tunnilla käytetään myös spinnaavaa tankoa. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole2/3 Tunnilla opetellaan haastavampia tankotekniikan liikkeitä, spinnejä ja lyhyitä sarjoja/komboja. Tunti soveltuu sinulle jos Pole2 - tunnilla tehtävät liikkeet alkavat olla hallussa ja kaipaat hiukan lisää haastetta treeniin. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole3 Tunnilla opetellaan tekemään variaatioita jo opituista liikkeistä ja harjoitellaan yhdistämään inversioliikkeitä näyttäviksi komboiksi. Osa liikkeistä tehdään spinnaavalla tangolla. Tunti soveltuu kaikille tasosta 2/3 ylöspäin. Tunnin kesto on 60 min.

MUUT TANKOTUNNIT

 • Tricks / tankotemput alkeistaso Tunnilla opetellaan tankotanssia ja akrobatiaa yhdisteleviä temppuja, kuten hartiaseisontaa ja käsilläseisontaa, kuperkeikkoja ja silta - liikkeitä variaatioineen. Tunti soveltuu kaikille Pole1 tasosta eteenpäin. Tunnin kesto on 60 min.
 • Tricks / tankotemput jatkotaso Tunnilla opetellaan tankotanssia ja akrobatiaa yhdisteleviä temppuja tasosta 1/2 ylöspäin, kuten hartiaseisontaa ja käsilläseisontaa, kärrynpyöriä, voltteja ja tiputuksia variaatioineen. Tunnin kesto on 60 min. 
 • IlmapiruetitTunnilla opetellaan Pole 1/2 tasosta eteenpäin piruetti tekniikkaa ja variaatioita ilmassa tangolla. Tunnilla myös treenataan spinni-piruetti yhdistelmiä lähtien liikkeelle aivan alkeista eli et tarvitse aiempaa kokemusta piruettitekniikasta. Tunti soveltuu sinulle joka tahdot kehittää ilma-akrobatia tekniikkaasi ja liikkuvuuttasi tangolla. Tunnin kesto on 60 min.
 • Tankotanssi: permantoakrobatia Tunnilla tutustutaan tankotanssin yhteydessä permantoakrobatiaan ja opetellaan kärrynpyöriä, kuperkeikkoja, siltoja, käsilläseisontaa, hartiaseisontaa, siltaliikkeen variaatioita, helppoja voltteja jne.Tunti soveltuu kaikentasoisille peruskuntoisille tanssijoille. Tunti soveltuu sinulle joka tahdot rohkeasti oppia uutta! Tunnin kesto on 60 min.
 • Spinny Tunnilla opetellaan erilaisia nostoja, pitoja ja lyhyitä liikesarjoja pyörivällä tangolla. Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo muutamalla Pole1 tunnilla ja hallitset peruspyörähdykset sekä kiipeilyt. Tunnin kesto on 60 min. 
 • PowerSpinnit Tunnilla opetellaan lihaskuntoa ja varsinkin keskivartalon lihasvoimaa sekä notkeutta kehittäviä pyörähdysliikkeitä staattisella ja spinnaavalla tangolla. Tunti soveltuu sinulle jos hallitset Pole1 - 1/2 spinnitekniikan. Tunnin kesto on 60 min.
 • KomboPole Tunnilla harjoitellaan osallistujien lähtötason mukaan tankotanssiliikkeiden yhdistämistä sujuvaksi komboksi tangolla. Tunnin kesto on 60 min. 
 • Pole dance koreografia Tunnilla tanssitaan lyhyt muutaman minuutin pituinen tanssikoreografia. Tunnilla pääpaino on tankotanssin liikekielen ja itseilmaisun opettelussa. Tunti soveltuu kaikille tankotanssijoille Pole1 tasosta eteenpäin ja mukaan voit tulla koska tahansa. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Flow & Floor Tunnilla opetellaan tangolle / tangolta siirtymä- ja perusliikkeitä lattialla sekä tanssin flowta (jatkuvuus, sulavuus, helppous). Tanssiliikkeet käydään läpi yksitellen, jonka jälkeen ne yhdistetään helposti omaksuttavaksi lyhyeksi rutiiniksi. Suosittelemme että otat mukaan tunnille säärystimet. Sopii kaikille! Tunnin kesto on 60 min.
 • Exotic pole Tunnilla opetellaan eksoottisen tanssin liikekieltä ja perusliikkeitä, kuten piruetteja, leg work (klikkejä engl.heel clack, polvien pyörityksiä), helppoja spinnejä, notkeita lattia - akrobatia liikkeitä, twerkkausta ja matoja. Ota mukaan säärystimet ja korkokengät tai platform - kengät. Voit tanssia myös ilman kenkiä. Tunti soveltuu tankotanssijoille Pole1 - 1/2 eteenpäin. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole Flexy Tunnilla opetellaan notkeutta vaativia perusliikkeitä, kuten skorpionia ja jadea tangolla, sekä eri lähtötasoille soveltuvia variaatioita näistä liikkeistä. Tunti edellyttää invertin osaamista. Tunnin kesto on 60 min.
 • Aysha koulu Tunnilla opetellaan Aysha - liikkeen perusversio ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Ayshasta. Oletpa aloitteleva ilma - akrobaatti tai tason 4 taitoinen tankotaituri, tämä tunti soveltuu sinulle jos kaipaat lisähaastetta ja kehitystä treeniin. Tunti edellyttää invertin ja krusifiksi - liikkeen osaamista. Tunnin kesto 60 min.
 • Fonji tunnilla opetellaan Fonji - liikkeen perusversio (edellyttää hartia invertin osaamista) ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Fonjista. Tunti edellyttää perus invertin osaamista hyvin. Parhaiten tunti soveltuu sinulle joka olet käynyt jo muutaman kerran Pole1-2 tunneilla ja/tai Tricks/tankotemput tunneilla. Tunnin kesto on 60min.
 • Pole Flips tunnilla opetellaan erilaisia dynaamisia flippejä lattialla ja helppoja flippejä laskeutuen tangolta matolle osallistujien lähtötason mukaan. Parhaiten tunti soveltuu pole1-2 tasosta eteenpäin ja sinulle joka olet käynyt jo muutaman kerran Tricks/tankotemput ja/tai Aysha koulu tunneilla. Tunnin kesto on 60min.

WORKSHOPIT JA INTENSIIVITUNNIT

Viikkotuntien lisäksi järjestämme workshoppeja sekä intensiivitunteja viikonloppuisin. Mikäli haluat päästä kerralla kunnolla lajiin mukaan, kannattaa hakeutua tutustumistunnille. Workshopeista ja intensiivitunneista tiedotetaan nettisivuilla kohdassa AJANKOHTAISTA sekä North Pole Dance Companyn facebook-sivulla. 
 • Tankotanssin tutustumistunti Jos haluat intensiivisen startin lajiin, suosittelemme Tankotanssin tutustumistuntia, joita pidetään viikonloppuisin. Tankotanssin tutustumistunti sisältää 75 min pitkän alkeistiivistunnin, jonka aikana perusteet tulevat tutuiksi. Tankotanssin tutustumistunnin hinta on 19 €.

TANGOT

Salillamme on yhteensä 11 tankoa, joista 7 kappaletta on kotimaisia Fitpole Spin -tankoja ja 4 kpl kromisia X-Pole Expert -tankoja. Korkeimmat tangot ovat 3,7 m.