TANKOTANSSIN TUNTIKUVAUKSET

Tuntikuvausten perusteella löydät itsellesi sopivan tankotanssitunnin. Huomaathan, että oman turvallisuutesi vuoksi, edellisen taitotason liikkeet on oltava hallussa ennen kuin osallistut ylemmälle taitotasolle.

TANKOTANSSI TEKNIIKKA
 • Pole1 Aloittelijoille soveltuvalla tankotanssin tekniikka tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdysten/spinnien harjoittelua. Joutsen, merenneito, viuhka, karuselli, layout, tuoli ja palomies variaatiot, istunta ja seisonta tangolla, perus invertti krusifiksiin ja lattia perhonen tangolla tulevat tutuiksi! Tunnilla tehdään myös ensimmäisiä helppoja inversio-, eli pää alaspäin tehtäviä, liikkeitä tangolla. Tunnille tullessasi olethan käynyt Tankotanssin kokeilutunnin. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole1/2 Tunti soveltuu sinulle jos olet käynyt jo jonkin aikaa Pole1 tunnilla. Tunnilla harjoitellaan vaativampia tankotanssin spinnejä, kiipeilyjä ja liikkeiden yhdistämistä lyhyiksi sarjoiksi/komboiksi. Spinni variaatiot, kehto -  bumerangi - ja takaote spinni, skorpioni, lattia perhonen, sailor ja jamila sekä lippu ja polvi - ja kylki hook pidot tulevat tutuiksi! Jos olet epävarma siitä voitko siirtyä Pole1 tunnilta tälle tunnille, kysy rohkeasti ohjaajiltamme! Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole2 Tälle tunnille tultaessa liikevaatimuksina on Pole1 ja 2 tason perusliikkeiden, kuten invertin ja krusifiksin, osaaminen. Tunnilla harjoitellaan aysha variaatioita, ilma olkanousua ja pudotuksia sekä muuta! Myös spinny tanko tekniikkaan tutustutaan.Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole2/3 Tunnilla harjoitellaan haastavampia tankoteknisiä liikkeitä, spinnejä, lyhyitä transitioita sekä sarjoja/ komboja. Tunti soveltuu sinulle jos Pole2 tunnilla tehtävät liikkeet alkavat olla hallussa ja haluat lisähaastetta treeniin. Tunnin kesto on 60 min.

 • Pole3 Tankotanssin tekniikka tunnilla opetellaan tekemään variaatioita 2 ja 3 tason spinneistä ja inversioliikkeistä sekä yhdistämään niitä näyttäviksi lyhyiksi komboiksi. Painopiste tällä tunnilla on jokaisen omien vahvuuksien kehittämisen lisäksi tankotanssin oikeanlaisen ja turvallisen tekniikan opettelussa. Tunnilla treenataan myös spinny - tangolla. Tunti soveltuu kaikille tasosta 2 tai 2 ja 3 eteenpäin. Tunnin kesto on 60 min.
 • Avoin taso pole tekniikka Tankotanssin avoimen tason tekniikka tunti soveltuu kaikille tankotanssijoille tankotanssin kokeilutunnista eteenpäin. Tunnin kesto on 60 min.


 TANKOTEKNIIKKA MUUT TUNNIT
 • Aysha koulu tunnilla opetellaan Aysha - liikkeen perusversio ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Ayshasta. Oletpa aloitteleva ilma - akrobaatti tai tason 3 taitoinen tankotaituri, tämä tunti sopii sinulle kun tahdot oppia uutta ja kaipaat lisähaastetta sekä nopeaa kehitystä treeniin. Aysha liikkeen opittuasi etenet helpommin ja nopeasti vaikeampiin tankotanssin ilma - akrobatia liikkeisiin. Tunti edellyttää invertin osaamista. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole Flexy tunnilla harjoitellaan notkeutta tangolla yhdistäen ne tankoliikkeisiin staattisella (ei pyörivällä) tangolla. Tunnilla opetettuja liikkeitä voidaan muokata eri lähtötasoille sopiviksi variaatioiden kautta (helppo, keskivaikea ja vaikeutettu). Tunti soveltuu kaikille Pole1 tasosta lähtien. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole Trixx avoin taso on tankotanssin tempputunti jolla opetellaan erilaisia kuperkeikkoja, hartia - ja käsilläseisontoja, silta - liikkeitä, matalia swingejä ja droppeja tankoa apuna käyttäen. Tunti sopii kaikille Pole1 eteenpäin kun tahdot tehokkaasti kehittää kehonhallintaa ja akrobatiataitojasi. Tunnin kesto on 60 min.
 • Flipit+Twistit tunti soveltuu tankotemppuilijoille Pole1/2 tasosta ylöspäin. Tällä tunnilla tutustutaan dynaamisten temppujen perustekniikkaan vauhdinotoissa, hypyissä, swingeissä ja osallistujien taitojen mukaan helpoissa volteissa sekä kärrynpyörissä lattialla tankoa apuna käyttäen. Painopiste on henkilökohtaisessa ja turvallisessa ohjauksessa jonka takia tunti toteutetaan pienryhmässä (maks.5 osallistujaa). Tällä tunnilla opit varmasti uutta!  Tunnin kesto on 60min.
 • Fonji 2/3 tunnilla opetellaan Fonji - liikkeen perusversio joka edellyttää hartia invertin osaamista ja osallistujien lähtötason mukaan ohjaajan antamia eri tasoille soveltuvia variaatioita Fonjista. Tullessasi tunnille onhan sinulla jo Pole2 tason tekniikkataidot. Tunnin kesto on 60min.

TANSSILLISET TANKOTUNNIT
 • Pole Flow (all levels) tunnilla opetellaan tangolla pyörähtelyä ja kauniiden liikkeiden yhdistämistä keveäksi koreografiaksi. Pääpaino tunnilla on tanssin flowssa (jatkuvuus, sulavuus, helppous) joten sinun ei tarvitse osata inverttiä vaan keskitytään nauttimaan tanssimisesta! Tunti on sopii kaikille ja mukaan voit tulla milloin tahansa. Tunnin kesto on 60-75 min.
 • Pole koreo (all levels) tunnilla vapautetaan sisäinen tanssija! Koreo tunnilla harjoitellaan helppoa tankotanssin perustekniikkaa ja liikekieltä. Tunnilla tanssitaan yksi koreografia. Tunnin kesto on 60-75min.
 • Pole Exotic (all levels) tunnilla opetellaan eksoottisen tanssin liikekieltä ja perusliikkeitä, kuten piruetteja, heel clack:jä, leg wavejä ja bodyrolleja, pehmeitä ja matalia spinnejä sekä trixxejä. Tanssiliikkeet käydään ensiksi läpi yksitellen jonka jälkeen ne yhdistetään helposti omaksuttavaksi lyhyeksi sensuelliksi rutiiniksi. Tunti soveltuu kaikille tankotanssijoille riippumatta lähtötasosta ja mukaan tunnille voi tulla milloin vain. Ota mukaan säärystimet ja halutessasi korkkarit/platform - kengät (koon 38-40 korkkareita lainattavissa tanssisalilta tunnin ajaksi). Tunnin kesto on 60-75min.


KEHONHALLINTA JA KEHONHUOLTO
 • Tanssijan kehonhuolto ja venyttely Tuntuuko, että tarvitset lisää voimaa ja notkeutta? Tankotanssin tai rengastrapetsin tunneilla venyttelyt jäävät liian lyhyiksi? Tunnilla keskitytään kehon voimistamiseen ja venyttämiseen ensiksi lihaskuntoharjoitteiden avulla (30min) jonka jälkeen venytellään rentouttavasti (30min). Venyttelyssä käydään läpi kaikki suuret lihakset tehokkaasti tanssijoille soveltuvien venytysliikkeiden avulla jotka auttavat lihaksia palautumaan. Tunti sisältää myös liikkuvuutta lisääviä lyhytkestoisia venytysliikkeitä. Kehonhuoltotunneilla kasvatat kuntoa, hankit lisää lihaksia sekä parannat notkeutta. Varusteeksi kehonhuoltotunneille riittävät joustavat liikuntavaatteet. Voit olla avojaloin tai käyttää halutessasi sukkia tai tossuja. Soveltuu kaikille! Tunnin kesto on 60 min.
 • Handstands alkeet tunnilla opetellaan käsinseisonnan perusteita ja variaatioita ilman tankoa ja tankoa apuna käyttäen osallistujien lähtötason mukaan.  Käsinseisonnan oppiminen kehittää keskivartalon lihaksia ja omaa kehonhallintaa nopeasti. Tunnin kesto on 60min.
 • Akrobatia alkeet tunnilla tutustutaan lattia - akrobatian perustekniikkaan ja liikkeisiin tangolla sekä ilman tankoa. Tunti on tarkoitettu tukiharjoitteluksi ja lisätreeniksi kaikille tanssijoille. Tunnin kesto on 60 min.

SPINNI TUNNIT

 • Spinny Pole tunnilla opetellaan spinnitanko tekniikkaa sekä erilaisia pyörähdyksiä pyörivällä tangolla. Spinny pole tunti sopii kaikentasoisille tankotanssijoille. Tule rohkeasti kokeilemaan spinnillä! Tunnin kesto on 60 min. 

WORKSHOPIT JA INTENSIIVITUNNIT

Viikkotuntien lisäksi järjestämme workshoppeja sekä intensiivitunteja viikonloppuisin. Mikäli haluat päästä kerralla kunnolla lajiin mukaan, kannattaa hakeutua tutustumistunnille. Workshopeista ja intensiivitunneista tiedotetaan nettisivuilla kohdassa AJANKOHTAISTA sekä North Pole Dance Companyn facebook-sivulla. 
 • Tankotanssin kokeilutunti (10€) Jos haluat intensiivisen startin lajiin, suosittelemme Tankotanssin kokeilutuntia joita pidetään joka viikko. Tankotanssin kokeilutunti sisältää 60 min pitkän alkeistiivistunnin, jonka aikana perusteet tulevat tutuiksi. Tankotanssin kokeilutunnin hinta on 10 €.

TANGOT

Salillamme on yhteensä 11 tankoa, joista 7 kappaletta on kotimaisia Fitpole Spin -tankoja ja 4 kpl kromisia X-Pole Expert -tankoja. Korkeimmat tangot ovat 3,7 m.