TWERK/TWERKING

Ensimmäistä kertaa katutanssilajeista Twerk valloittaa Oulun viikkotunneillamme! Twerkin juuret ovat afrikkalaisissa tansseista. Viimevuosina lajin suosio on kuitenkin alkanut nousta räjähdysmäisesti sosiaalisessa mediassa ja musiikkivideoissa. Twerk on alavartalopainotteinen laji jonka pääpiirteenä ovat erilaiset lantio- ja peppupainotteiset  liikkeet. Twerk on naisellisuutta korostavaa, hauskaa hikiliikuntaa josta ei asennetta puutu! Yleisimmin twerkkiä tanssitaan hiphop-musiikkiin, mutta sitä voi tanssia oikeastaan mihin vain bassovoittoiseen musiikkiin. Tunnilla ei tarvita aiempaa kokemusta lajista, harjoittelu aloitetaan alkeista! Tunnille tarvitset mukavat housut tai shortsit sekä polvisuojat (myös paksut säärystimet käärittynä polven kohdalle käyvät aluksi) ja halutessasi sisälenkkarit (ei pakollinen). Tunnin kesto on 60 min.

REGGAETON

Reggaeton on yksi tämän päivän trendikkäimmistä tanssilajeista/musiikkityyleistä. Sen juuret ovat latino-amerikkalaisessa kulttuurissa ja tyylisuuntauksessa on vaikutteita myös hip hopista, afrosta sekä dancehallista. Tanssityylissä painotetaan rintakehän, hartioiden ja lantion liikkeitä ja lajin rytmikkyys ja energisyys on mukaansatempaavaa. Tuntiin kuuluu lämmittely, tekniikkaosuus ja lopuksi koreografian opettelu. Tunti sopii kaikentasoisille. Tunnin kesto on 60min.

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalta lähtöisin oleva tanssi- ja musiikkityyli. Laji voi olla samaan aikaan yleisilmeeltään rentoa mutta fyysistä. Laji on hyvin moninainen ja sitä voi erottaa myös kaksi eri tyyliä : dancehall, jota tanssivat sekä naiset että miehet ja dancehall queenstyle (tai female dancehall, joka on ainoastaan naisten laji. Tunnilla yhdistelemme sopivassa suhteessa molempia, keskittyen kuitenkin lajin naiselliseen ilmaisuun. Dancehall on yksi tämänhetken kuumimpia tanssilajeja ja siitä otetaankin tällä hetkellä paljon vaikutteita muihin tanssi-ja musiikkityyleihin. Tunnin kesto on 60min.


TWERK ja REGGAETON TUNTIKUVAUKSET

  • Twerk alkeet sopii sinulle, joka tulet twerk tunnille ensimmäistä kertaa tai harjoittelet twerkin perusteita sekä harjoittelutekniikkaa. Tunnin kesto on 60 min.
  • Twerk akro tunnilla jatketaan twerkin perusliikkeiden ja - asentojen harjoittelua. Tunnilla tanssitaan lyhyt koreografia temppuillen. Tunnin kesto on 60 min.
  • Reggaeton tuntiin kuuluu lämmittely, tekniikkaosuus ja lopuksi koreografian opettelu. Tunti sopii kaikentasoisill. Tunnin kesto on 60min.